UDOBNOST – Za razliku od džepnog jezgra sa standardnim prečnikom opruga koji imaju nešto više od 250 opruga po m2 Micro pocket jezgro u ovom dušeku ima 500 opruga po m2 pa je samim tim mnogo senzibilnije na telesnu težinu spavača.

OJAČANJE – ivice dušeka su ojačane pojačanim slojem poliuretanske pene.

TRAJNOST – biogreen je dobijen iz prirodnih, nezagađujućih i obnovljivih esencijalnih ulja biljnog porekla. Izuzetno je otporan, elastičan i trajan.

SVILA/ORGANSKI PAMUK – Navlaka ovog dušeka sastoji se od dve različite strane, sa jedne svila a sa druge organski pamuk. Svila je prirodni proizvod napravljen od vlakana izuzetnog kvaliteta. Njena vlakna su u isto vreme prijatna i meka a izuzetno jaka i otporna. Svila leti hladi a u zimskom periodu greje. Organski pamuk ne sadrži bilo kakve hemijske sintetičke supstance, sprečava kožne alergije i brzo se oslobađa suvišne vlažnosti.

SVILA
Svila je prirodno proteinsko vlakno. Dobija se iz čaura, kokona, larvi dudove svilobube. Uvek atraktivnog izgleda i dodira svila se već vekovima koristi u tekstilnoj industriji. Elastičnost vlakana svile sa izuzetnom prirodnom zateznom čvrstoćom osigurava nesmetan protok vazduha čineći ga uvek sve- žim. Vrlo je prijatna i mekana na dodir i za kožu a u isto vreme prijatna kako zimi tako i leti. Dobar je izolator i poseduje antialergijska i antibakterijska svojstva.

1. platno (svila) 2. osnovna navlaka 3. BioGreen 4. vuneni filc 5. Micro džepno jezgro 6. PU pena box 7. platno (pamuk)

stepen tvrdoće / H1 mekano / H4 tvrdo