KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI DUŠEK?

 

Kod izbora odgovarajućeg dušeka za sebe, nikada ne treba praviti kompromise. Kupovina dušeka je dugoročna investicija i, što je još važnije, investicija  u Vaše zdravlje i kvalitetno spavanje. S obzirom da ⅓ života provedemo u krevetu, složićete se da je veoma bitno da provedete ovo vreme spavajući na udobnom dušeku visokog kvaliteta. 

Da bi vam odluka o kupovini novog, odgovarajućeg dušeka bila lakša, pročitajte koji su ključni faktori na koje treba obratiti pažnju kod odabira istog.

 

1. Poteškoće sa alergijama

 
Broj pacijenata koji pate od alergija se stalno povećava. Jedan od najčešćih uzroka alergija su nesumnjivo grinje koje se nakupljaju u konvencionalnim dušecima. Istraživanja su pokazala da u krevetu, koji je star u proseku dve godine, približno postoji dva miliona živih i mrtvih grinja, koje se pretvaraju u oblak nevidljive prašine kada se okrećemo tokom spavanja. Neophodno je odabrati dušek koji će Vas štiti od alergija i od bakterija. Ukoliko imate poteškoće sa alergijama, odaberite dušek koji ima navlaku koja se skida i pere. 
 

2. Tvrdoća dušeka

 
Veoma je bitno da dušek nije ni isuviše tvrd, ni isuviše mekan. Postavite sebi pitanje, na kakvom ste dušeku spavali do sada i koliko ste bili zadovoljni kvalitetom spavanja na njemu? Ako Vam postojeća tvrdoća dušeka odgovara, tražite da novi dušek ima istu ili sličnu tvrdoću. Svakako savetujemo  da isprobate i dušeke drugih tvrdoća kako biste saznali šta Vam najviše prija, jer možda dosadašnji dušek zapravo i nije to što Vam odgovara.