Šta su žičana jezgra?

Najrasprostranjeniji su dušeci sa bonnell opružnim (žičanim) jezgrima, upravo zbog njihovog dugog veka. Žičano jezgro omogućava da se težina tela ravnomerno raspoređuje na površinu tako da možete mirno da spavate i da se budite odmorni. Prednost ove vrste dušeka je u tome što omogućava strujanje vazduha kroz unutrašnjost dušeka tokom korišćenja i pogodna su za veća opterećenja, odnosno težine.

U pitanju su jezgra sačinjena od konusnih opruga međusobno povezanih spiralom. Za izradu dušeka Philip koristi visoko kvalitetnu patentiranu čeličnu žicu prečnika 2,2 i 2,4. Same opruge su zasebno tretirane kako bi se zadržala njihova elastičnost i sprečila pojava lomova. One mogu biti izrađene u različitim visinama te samim tim i visina dušeka može biti različita. 

Za proizvodnju dušeka najčešće se koriste opruge visine 14 cm, a prečnik opruga može biti različit (a sa njim i broj opruga u jezgru). Promenom prečnika opruge ili debljinom žice mogu se dobiti dušeci različite tvrdoće. Bonnell opružna jezgra reaguju na pritisak progresivno, najpre mekano a sa rastom opterećenja sve čvršće. Prednosti dušeka sa osnovom od bonnell opružnog jezgra su: prozračnost, neprikosnovena stabilnost, snaga i trajnost.

Naše tehničko osoblje je sposobno da proizvede kako standardne tako i nestandardne veličine bonnell opružnih jezgara po želji kupca. Proizvodnja bonnell opružnih jezgara je kontrolisana po međunarodnim standardima nakon svake etape proizvodnje. Bonnell opružna jezgra se mogu razlikovati po prečniku žice, veličini jezgra i visini.

Philip ponudu dušeka sa žičanim jezgrom možete pogledati na link.