Dušek na akciji

Visoko elastična pena (HR) je fleksibilna poliuretanska pena sa specifičnom strukturom koja pruža adekvatnu potporu i udobnost. HR pena poseduje veliki visokootporni faktor i površinsku otpornost. Odmah nakon pritiska brzo se vraća u prvobitni položaj. Testovi su pokazali da HR pene zadržavaju prvobitna svojstva i oblik i nakon intenzivne upotrebe, prilagođavaju se individualnoj konturi tela i osiguravaju izuzetnu opuštenost i visok nivo udobnosti. Zahvaljujući specijalnoj tehnologiji proizvodnje i strukturi ćelija one su ekstremno elastične i pružaju mnogo jaču potporu i ravnomerniju raspodelu pritiska u odnosu na tradicionalne pene. 

Adekvatnom raspodelom gustine i tvrdoće dobio se izuzetno homogen materijal. Ovaj dušek svojom tačkastom fleksibilnošću na optimalan način kombinuje potpornu snagu i mekoću. 

S obzirom da je 95% ćelija kod HR pene otvorenog tipa, vazduh cirkuliše zahvaljujući pokretima tela. Poznato je da su pene dobri izolatori, tako i dušeci od HR pene zadržavaju toplotu zimi a leti hlade. HR pena je antialergijska, otporna je na prašinu, plesan, gljivice, insekte i promene mirisa.

Više o ovom dušeku pogledajte u nastavku.

  1. Mekša/tvrđa strana – upotrebom HR pena različite gustine i tvrdođe kao i specijalnim načinom profilisanja u 7 ergonomskih zona ovaj dušek pruža mogućnost odabira tvrđe ili mekše strane za spavanje. Posebno pogodan za bračne partnere koji traže različit stepen tvrdoće. 
  2. Trajnost – dušeci od HR pena zadržavaju elastičnost i udobnost i nakon višegodišnje upotrebe. 
  3. Prozračnost – HR penu čine ćelije otvorenog tipa koje omogućavaju bolji protok vazduha od standardnih pena. Specijalnim načinom izrade Open Air tekstil omogućava nesmetan protok i strujanje vazduha po celoj površini dušeka. Prozračnošću je postignuta prijatna klima spavanja tokom cele godine.
  4. Antialergijska svojstva – HR pena i tekstil Open Air poseduju antialergijska svojstva i otporni su na prašinu, plesan, gljivice, insekte i promene mirisa. Navlaku je moguće prati.

Cene se razlikuju u zavisnosti od dimenzija, a možete ih pogledati OVDE. Dušeke takođe možete pogledati i u našim maloprodajnim objektima:

-Novi Sad, Futoška 64
-Beograd, Vračar, Cara Nikolaja II 81
-Beograd, Durmitorska 1,
-Sremska Mitrovica Jarački put bb