8 jutarnjih navika koje će vam promeniti život

 

Veoma je bitno raditi na stvaranju jutarnje rutine i unositi navike u svakodnevnicu koje će doprineti dobrom raspoloženju koje će vas pratiti tokom celog dana!

1. Popijte čašu vode


Konzumiranje čaše tople vode na prazan stomak ima brojne benefite na zdravlje:

– pomaže kod mršavljenja,

– rešava infekcije disajnih puteva,

– podstiče probavu,

– smanjuje bolove, itd.

 Predlažemo da to bude prva stvar koju ćete uraditi nakon što ustanete iz kreveta.

 

2. Sklonite budilnik dalje od kreveta

Razlog tome je da morate da ustanete iz kreveta kako biste ga isključili čime ćete ubrzati razbuđivanje.


3. Istegnite se

Jutarnje istezanje će pomoći u opuštanju mišića i povećaće dotok krvi, pa ćete ubrzo biti spremniji za sve što vas čeka.4. Namestite krevet
Stručnjaci kažu da će vam ovaj mali “obavljeni zadatak” pomoći da se od ujutru osećate uspešno i zadovoljno, smireno. Recimo da ste time obavili svoju prvu dnevnu obavezu. 

 

5.Budite se svakog dana u isto vreme

Stručnjaci za spavanje savetuju da ustajete u isto vreme svako jutro bez obzira kada idete da spavate i da li radite ili ne, jer je to odlično za mentalno i fizičko zdravlje, a time i za zadovoljstvo životom generalno.

6. Nasmejte se i mislite pozitivno

Nasmejte se čim se probudite! Kada se nasmejemo u telu se luče dopamin i endorfin, tako da ćete se odmah dobro osećati! Smejanje jača i imuni sistem, pa ste tako uradili nešto dobro i za svoje raspoloženje i za zdravlje.

7. Uživajte u malo tišine

Kako biste se pripremili za dan na miru razmislite o obavezama koje su pred vama. Odvojite nekoliko minuta svakog jutra da biste sebi rekli da vam ide odlično i odmah ćete se osećati osnaženijim i spremnijim da se suočite sa danom pred nama.


8. Pojedite zdrav doručak

Nakon zdravog doručka, bićete manje gladni kasnije tokom dana, nećete imati iznenadan pad energije i bićete mnogo bolje koncentrisani. Pripremite organizam i um za dan pred sobom. Steknite naviku da ne preskačete doručak, imajte na umu da vaše jutarnje navike zaista mogu da utiču na tok celog dana, zato pazite kako ga započinjete.