Aromaterapija za bolji san

Koliko često vam se desilo da razgovarate sa prijateljima i kolegama, žaleći se na hroničnu neispavanost i umor? Nekada nam se čini da smo toliko umorni, da iako, sve što želimo je da se nađemo pod udobnim i toplim jorganom, imamo problem da se opustimo i zaspimo. Aromaterapija može biti predivno rešenje, koje uključuje mnoga naša čula i pomaže nam da se na trenutak osetimo bolje i relaksiranije. 

 

Zašto je aromaterapija dobra za naš organizam? 

Dokazano je da eterična ulja opuštaju naš nervni sistem. Upotreba eteričnih ulja može blagotvorno delovati na problem sa spavanjem, uz napomenu da ne rešava uzrok nesanice. 

Koja su ulja blagotvorna i mogu nam pomoći da se opustimo i lakše zaspimo? Ulje ruzmarina ublažava bolove i otklanja anksioznost. Ulje tamjana opušta i usporava disanje, a ulje lavande je jedno od ulja koje se najčešće upotrebljava u ove svrhe jer ima antidepresivno svojstvo i takođe ublažava bolove. 

Ulje žalfije blagotvorno deluje na stres i depresiju. Osim pomenutih još se upotrebljavaju i ulje eukaliptusa, ylang-ylang-a i slatke pomorandže. 

 

Isprobajte kombinaciju svojih omiljenih eteričnih ulja i lepo spavajte, pre svega vodeći računa o bezbednosti, posebno ako koristite sveće za zagrevanje ulja u specijalnim posudama.