Saveti za uspešniji dan

Ovde ćemo podeliti 5 jutarnjih navika koje će vam unaprediti život. Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju, nove ideje i nove jutarnje navike koje želite da isprobate kada se sutra probudite.

Napravite listu obaveza veče pre – Zapišite sve svoje zadatke, kao i sve što biste želeli postići za dan/nedelju ili vodite listu zadataka koje trebate obaviti. Liste obaveza su isprobani alati za produktivnost, ali rade samo ako ih pravilno koristimo.

Vežbajte – Vežbe su lagane i naročito korisne za osobe koje većinu dana provode sedeći. Znamo da je teško odvojiti vreme za jutarnje vežbe, pogotovo kada imamo vrlo zauzet i popunjen dnevni raspored. Međutim, bez obzira na to u koje vreme se budite, lagane vežbe su pravi način da započnete dan. Vežbanje ujutru pre obaveza koje vas očekuju, još jedan je način da smanjite razloge zbog kojih ne stižete na treninge.

Ne preskačite doručak – Hrana će Vam pružiti snagu koja će Vam trebati da se koncentrišete i doručak je veoma bitan, jer će Vas reenergizovati pošto ste tokom cele noći „postili“. Probajte da pojedete nešto lako i zdravo u jutarnjim časovima i izbegavajte unos procesuiranih ugljenih hidrata koji će Vam dodatno iscrpeti energiju.

Pustite da Sunce uđe u vašu sobu – Ukoliko spavate sa spuštenim roletnama, podignite ih čim ustanete iz kreveta u pustite da sunce i svež vazduh uđu u vašu sobu. Svetlo šalje signale mozgu da je vreme za buđenje i zaustavlja lučenje melatonina, hormona koji doprinosi kvalitetnijem snu.

Izdvojite malo vremena samo za sebe – Izdvojite ujutru pet minuta samo za sebe i provedite ih u miru, uz šolju omiljenog čaja ili kafe. Ne razmišljajte ni o čemu stresnom, već zatvorite oči i opustite se. Nema boljeg načina da lepo i mirno započnete dan!