Feng Shui saveti za spavaću sobu

Veruje se da Feng Shui, drevna kineska praksa dizajniranja i pozicioniranja komponenti u sobi, donosi ravnotežu i sklad u dom i život pojedinca i zajednice. Kaže se da specifično postavljanje nameštaja i drugih predmeta može promeniti protok chi (energije) u celoj spavaćoj sobi što može uzrokovati pozitivne učinke na vaš san i zdravlje.

Prema principima Feng Shuija, spavaća soba je važan prostor u domu gde možemo stvarati mir, sklad i sreću. Postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali Feng Shui u svojoj spavaćoj sobi i stvorili pozitivniju i smirujuću energiju.

Evo nekoliko saveta:

  1. Održavajte spavaću sobu čistom i bez nereda. To će pomoći u stvaranju atmosfere mira.

  2.  Krevet treba postaviti izvan vidokruga s vrata tako da niste direktno okrenuti prema njemu, a trebalo bi da postojii neometan put do vrata radi lakšeg pristupa. Bitno je pravilno postaviti nameštaj tako da pozitivna energija može slobodno teći unutar vaše spavaće sobe.

  3. Odaberite umirujuće i neutralne boje za spavaću sobu. Meke boje poput plave, zelene ili lavande potiču opuštanje.

  4.  Stavite biljku u spavaću sobu. Biljke pomažu u pročišćavanju vazduha i stvaranju pozitivne energije.

  5. Držite elektronske uređaje izvan spavaće sobe. Mogu podsticati napetost i uticati loše na san.

 

Sledeći ove jednostavne savete možete pomoći u stvaranju pozitivnije i mirnije energije u spavaćoj sobi, stimulisati bolji san i opšti osećaj blagostanja.