Benefiti spavanja na jastuku sa memorijskom penom

Memorijska pena se oblikuje/formira naspram svake osobe, kako bi odgovarala toj osobi, jer je dizajnirana da reaguje na pritisak i toplotu tela.  Kada se težina vašeg tela podigne, pena se vraća u prvobitan oblik.

Ovo su neki od benefita korišćenja jastuka sa memorijskom penom:

1.Poravnanje kičme

Glavni benefit spavanja na jastuku sa memorijskom penom jeste poravnanje kičme. Kao što je već rečeno, kada legnete na jastuk, težina i toplota tela omogućavaju da se jastuk oblikuje naspram toga. Ovo tera jastuk da pruža veći otpor ispod najtežeg dela glave, i podjednako pruža potporu lakšem delu vrata, osetljivijem na pritisak. Pravilno poravnanje kičme pomaže u smanjenju prevrtanja i neudobnosti. Pomaže vašim mišićima da se pravilno opuste nudeći prirodnu kičmenu potporu vašem telu, prilagođava se vašem jedinstvenom obliku i proizvodi duboki odmarajući san. 

 

2.Tačke oslonca tela prilikom spavanja

Memorijska pena je dizajnirana da formira jedinstveni oblik vašeg tela da bi pomogla u potpori vaše glave i vrata.  Pena se manje prilagođava tamo gde ne treba, i više gde su težina i pritisak povećani. Ovo omogućava podjednak pritisak na svim delovima glave i vrata, otklanjajući nepotreban pritisak kičme. 

 

3.Sanitarno i hipoalergeno 

Memorijska pena je sintetički materijal. Originalno je kreirana za NASU 1966.-te da poboljša uslove za spavanje na šatlima. Produkti od memorijske pene su bezbedni i netoksični. Jastuci od memorijske pene su prirodno hipoalergeni i time sprečavaju rast bakterija, plesni, gljivica i grinja. Ovo je prednost za one sa alergijom na grinje, pera i ostale prirodne materijala koji se koriste za jastuke. 


4.Apneja u spavanju

Tačne beneficije onih koji pate od apneje u snu su neodredjene. Međutim, uobičajeno se veruje da poravnanje kičme takođe poravnava disajne puteve omogućavajući bolji protok vazduha. 

 

5.Trajnost i estetika

Jastuci sa memorijskom penom zadržavaju svoj prvobitan oblik, tako da neće postati ravni kao tradicionalni jastuci. Memorijska pena se prilagođava vratu i glavi, ali kako se hladi, vraća se u prvobitan oblik. Jastuci ispunjeni perima i vlaknima razviju grumenčiće ili samo totalno postanu ravni vremenom. Jastuci sa memorijskom penom nadžive druge visoko kvalitetne jastuke čisto zbog dizajna.